Páginas

domingo, 13 de junio de 2021

Nuestro último taller del proyecto del trigo rojo: Salud, cocina y diversidad en el aula



El dilluns 14 de Juny es va fer el taller de cloenda del projecte amb els alumnes de quart a sisè de primària, el cicle de Josep i Vicente. 
Les vacances estan al tocar i ja es nota l'ambient d'estiu a la classe. Tot i així, la primera part del taller hem estat introduïnt diferentes conceptes de síntesis al voltant de l'alimentació saludable i els cereals:

- La importància de menjar cereals diferents i diferents varietats de blat, com els blats antics.
- La importància i funció dels diferents nutrients dels aliments en el cos.
- La importància dels aliments frescs, de temporada i de proximitat.

També hem introduït un vocabulari bàsic en anglès al voltant de la cuina: verbs i noms dels ingredients bàsics que hem utilitzat després. Hem fet un treball conjunt per aprendre a pronunciar correctament aquestes paraules i després ens hem dirigit a la cuina del cole per organitzar el treball.


A CUINAR!

Hem fet grups de 2 i 3 alumnes i s'han organitzat per taules de treball. En total 6 grups de cuina i 6 receptes a repartir. 
A un extrem del menjador hem organitzat tots els ingredients i els utensilis de mesura i preparació.

Les 6 receptes que s'han triat inclouen farines ecològiques integrals i hem aprofitat per investigar una miqueta la diferència de la farina blanca a la farina integral.

Amb l'ajuda del molí elèctric de pedra hem molt 100 grams de blat Florencia Aurora i amb l'ajuda d'un cedàs hem separat el segó. Hem analitzat els nutrients que hi ha a cada part del gra de blat, i hem arribat a la conclusió de la importància de consumir el gra sencer, ja que és a la pell i al germen on es troben els nutrients més importants. D'ahí la importància de menjar pa integral de debó de manera regular. 

Per aquesta raó, les receptes les hem modificat en utilitzar farines integrals o semiintegrals, en lloc de blanques refinades. Diguérem la versió sana de receptes tradicionals de diferents cultures. 

Llista de receptes:

APPLECRUMBLECAKE: Torta de manzana crujiente
BIGBALLS CAUDIEL: Balonas de Caudiel
OATMEAL ENERGY BARS: Barritas energéticas de avena
SESAME BREAD STICKS: Palitos de sésamo
BUCKWHEAT BISCUITS: Galletas de trigo sarraceno
FRIER'S BALLS: Pilotes de frare










 Malauradament no hem pogut saborejar aquestes delícies però ens ho hem passat d'allò més bé cuinant receptes saludables amb blats diferents!

Fins l'any que vé i feliç estiu!

No hay comentarios:

Publicar un comentario